Sindikat finansijskih organizacija Srbije - SFOSČlanice SFOS-a su sindikati iz banaka, osiguranja i drugih finansijskih organizacija Srbije:

  

AIK banka a.d. Beograd

bancaintesa logo

bankap logo

Direktna banka

expobank logo

jubmesbanka logo

nlbbanka logo

otpbanka logo

ddor logo

savaosiguranje logo

triglavosiguranje logo

ubs logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sfos protest 2001

Sindikalno organizovanje je civilizacijska tekovina.

 

Definisano je Ustavom, Zakonom o radu i Zakonom o mirnom rešavanju sporova.

 

Treba insistirati u tom smeru.

 

Samo institucionalno zaštićeni, radnici mogu da zaštite svoja prava.

 

 

 

 

Izgradnja dobrih odnosa | Kairo, Egipat

   

ntubifabanner

 

Na poziv Nacionalnog sindikata banaka, osiguranja i finansija Egipta, delegacija Sindikata finansijskih organizacija Srbije boravila je u Kairu od 1. do 5. decembra 2010. godine, tokom posete Egiptu.

Oba sindikata su u konstruktivnim razgovorima, predstavljajući svoju organizaciju, strukturu i način rada, zaključili da postoje sličnosti na kojima će zasnivati buduću saradnju.

kairo 017 kairo 301
brothers on the official ceremony 2 cairo egypt 4122010 kairo 286
razgovori kairo 282

Predstavnici Sindikata finansijskih organizacija Srbije imali su priliku da se upoznaju sa organizacijom i načinom rada bankarskog sistema u Egiptu na sastanku sa zamenikom predsednika najveće egipatske banke - Masr banke, gospodinom Mustafom Koledom, a takođe i sa funkcionisanjem sistema osiguranja, kroz razgovor sa predsednikom najveće kompanije za osiguranje u Egiptu - Masr Holding, gospodinom Muhamedom Abdalom.

U pratnji izuzetno ljubaznih domaćina, predstavnici SFOS-a su obišli Nacionalni muzej u Kairu, Univerzitet, muzeje Nasera i El Sadata, kao i piramide i muzejski kompleks pod otvorenim nebom pod imenom Faraonsko selo.

Na završnom popodnevnom sastanku četvrtog dana posete, potpisan je Protokol o saradnji dva sindikata. U direktnom kontaktu određeni su pravci dalje saradnje i utvrđene konkretne međusobne aktivnosti.

Petog decembra došlo je vreme za povratak. Let iz sunčanog Kaira, preko mirnog Mediterana, preko zaleđenog Beča, doveo nas je nazad u Beograd. Svi članovi delegacije Sindikata finansijskih organizacija Srbije koji su boravili u Kairu, naglašavaju da takvu gostoljubivost i pažnju nikada nisu doživeli.

 

uni kss sfos logo

Korisni linkovi

 

Vlada Republike Srbije

Narodna banka Srbije

Republička agencija za mirno rešavanje sporovaBiznis & finansije

Kamatica

Međunarodna organizacija rada

Evropsa socijalna povelja

Kursna lista

 

valute